Cookie Consent by Cookie Consent by TermsFeed
  • L - V 08:00 - 16:00

Adresa

Str. Vasile Alecsandri, nr 56
Loc Gheraești, Jud. Neamț

E-mail

primaria@primariagheraesti.ro
Image

Date geografice

Comuna Gherăeşti este situată în extremitatea nord-estică a judeţului Neamţ, la 17 km nord de municipiul Roman, de-a lungul drumului european E85

Comuna are ca vecini : la nord comuna Boteşti, la sud localitatea Pildeşti ; la est comuna Mirceşti, iar la vest este marginită de apele legendarului râu Moldova şi de ultimul şir al Carpaţilor Orientali ce coboară lent spre est, formând un larg podiş.

Satul Gherăeşti se întinde de la apele Moldovei, spre est, pe o câmpie netedă străbătută de la nord la sud de niste vestigii de dealuri, de unde în zilele senine se pot zări codrii seculari ai munţilor, străjnuiţi de "falnica piatra nestemată a Moldovei,Ceahlăul".

Singur, un râuleţ cu izvorul sub aceste dealuri, care şi-a păstrat din strămoşi numele Cirlig, segmentează câmpia, şerpuind printre grădini şi case, vărsându-se în cele din urma în apele Moldovei.

Condiţiile climatice din zonă se afla sub acţiunea benefică a curenţilor râurilor Siret şi Moldova ce favorizează un regim pluviometric constant, cu ierni moderate şi veri normale din punct de vedere al temperaturii.