December 1, 2020, 7:30 pm
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Home Activitati sportive - baseball
Activitati sportive locale baseball

Înainte de 1990, în Gherăeşti s-a practicat cu succes sportul nostru national - "OINA". Avându-i ca animatori pe regretaţii Eugen Cocuţ, Constantin Bogza şi Vasile Puiu, acest sport a adus tinerilor din sat 16 titluri naţionale, şi numeroase cupe câştigate la diferite categorii de vârstă.

Jocul de baseball a fost introdus în judeţul Neamţ la Gherăeşti, de profesorul Blaj Baseball Gheraesti1Mihai în anul 1990. De atunci şi până acum au fost legitimaţi 278 sportivi la secţia de baseball.

Tinerii din Gherăeşti au fost componenţi ai loturilor de baseball şi softball. Numărul celor care au trecut pe la loturile naţionale a ajuns la 58. Doi tineri jucători de baseball din comuna noastră au fost vicecampioni europeni la Praga în 1995: Mărtinică Ciprian şi Dîscă Vasile, iar alţi doi: Prisecarul Paul şi Grigoriu Teodor joacă baseball în Italia în divizia B.

În Gherăeşti s-a amenajat cu sprijinul Primăriei locale, al S.C. Leul şi S.C. Fana Veneto primul teren de baseball din România. Pe acest teren s-au organizat numeroase competiţii interne şi internaţionale de baseball şi softball. În anul 2003 s-a organizat pe acest teren primul turneu internaţional de baseball Cupa Gherăeşti 504. Acest turneu va continua anul acesta pe 23-25 iulie unde au fost invitate şi echipe din Italia, Republica Moldova şi Ucraina.

În anul 2001 s-a înfiinţat C.S. Biruinţa Gherăeşti acreditat de Ministerul Tineretului şi Sportului cu secţii de baseball şi fotbal. Anul acesta secţia de baseball a C.S. Biruinţa participă la Campionatele Naţionale de juniori III unde profesorul antrenor Blaj Mihai speră să obţină primul titlu de campion naţional pentru acest club.

Jocul de baseball este foarte cunoscut de către toţi elevii şcolilor din Gherăeşti, anual desfăşurându-se campionatul şcolii la această disciplină sportivă, începând cu clasa a IV-a. În anul 2003 echipa şcolii Gherăeşti a obţinut titlul de Campioană Naţională sub egida L.P.S.C.S.S. Roman.

Visul profesorului Blaj Mihai este ca pe terenul din Gherăeşti să se desfăşoare un Campionat European de baseball, iar comuna noastră să intre în circuitul european la competiţiile de baseball şi softball.

 

Proiect SIPOCA35

Banner

VIZITATORI PE SITE

We have 7 guests online